mandag 31. august 2009

Blåååbær!
Forrige uke var jeg og svigermor på blåbærtur. Kom hjem med en full 2 litersbøtte, og i helgen ble det kjempe godt syltetøy, og en helt nydelig blåbærpai! Sambo kom med kommentar om at det var den beste desserten han hadde spist, og der er jeg enig, så legger ved oppskriften :) Nam! :) Ellers gikk helgen med til å passe våre herlige nevøer og sofakos :) Det er så koselig nå som det er mørkt ute og vi igjen kan sitte inne å kose oss med massevis av brennende lys, god kake og en herlig sambo :)

Blåbærpai

250 g smør
150 g sukker
300 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Fyll:
1 pk vaniljesaus
ca 250 g blåbær
3 ss sukker
2 ss maizenamel

Mykt smør og sukker røres hvitt. Det tørre blandes, og røres i. Deigen skal være løs, er den for fast blir kaken tørr. Trykk paideigen ut i en smurt paiform slik at bunnen og kantene dekkes. Spar litt av deigen til å ha på toppen av bærene.

Lag vaniljekrem etter anvisning på vaniljesaus-pakken, avkjøl litt og spre den utover paideigen. Rør sukker og blåbær sammen, eller bruk blåbærsyltetøy. Rør inn maizenamel for at fyllet ikke skal bli for flytende. Gi dette et oppkok og fordel det utover vaniljesausen. Fordel resten av deigen i klatter oppå bærene eller smuldre deigen jevnt utover. Stekes ved 200°C i 20-30 minutter til gylden. Serveres lunken med is. Det går utmerket å varme kalde pairester i mikrobølgeovn. Kaken er også god helt kald uten is.

Variasjoner: I steden for blåbær kan jordbær, bringebær, rips eller ulike blandinger av bær brukes, friske eller frosne, eller ferdiglaget syltetøy.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar